Den søde studentertid
14. juni 2022

Den søde studentertid

Den søde studentertid er LIGE om hjørnet. Jeg har sagt det så mange gange før, men hold op hvor jeg bare elsker den tid. Dagene hvor studentervognene kører på gaderne, pyntet med  en masse balloner, studenterbannere med en masse skøre citater og glade, unge mennesker.

Tiden indbyder i den grad til en masse fejring og fest. Der er både dagen, hvor huen kommer på, studentergildet, vognturen og dimensionen. En masse fester og store begivenheder som SELVFØLGELIG skal fejres med kage! Her kommer jeg med mine bedste bud på det bedste studenterkager og desserter.

Dagen, hvor huen kommer på

Mange fejrer at huen kommer på på skolen med deres tætte familie og venner. Der åbnes for mange sikkert også en flaske bobler og dér, skal der selvfølgelig serveres noget sødt til! Her ville jeg helt klart gå med nogle små hapsere af den eller den anden art. Noget som kan spises stående og i et par enkelte bider uden alt for meget snask på fingrene.

Elegante napoleonshatte med guld

De her napoleonshatte ville være oplagte til netop denne dag, hvor huen kommer på. De kan forberedes dagen før, så der kan være fokus på eksamen. Derudover er de nemme at spise stående i et par enkelte bider. Mørdejen gør at gæsterne ikke får en masse chokolade på fingrene.

Lyserøde By Ditte Julie macarons med lime og hindbær

De her hjemmelavede macarons ville også være fantastiske at servere på dagen til den poppede champagne. Disse er lavet med hindbærstøv og rosa farve så de ville fx passe godt til de studenter, der får en rød hue. Får du fx en blåhue, kan de i stedet laves med blåbær så de får en blålig tone. Lad dig inspirere og indfarv dem i den farve, der matcher din hue!

Studentergildet

Den store fest, hvor du rigtig skal fejres af hele familien og alle dine venner. Jeg ville enten servere en stor smuk islagkage eller moussekage. For eksempel denne aperol moussekage som bare er så smuk og festlig!

Moussekage i orange nuancer på et grønt mamorfad

Hvis ikke jeg skulle servere en stor flot kage, ville jeg lave et kagetapasbord. Jeg synes virkelig det er blevet moderne her de seneste år med et overdådigt kagebuffétbord. Jeg elsker også selv idéen om det, da det giver en masse forskellige muligheder til gæsterne.

Kagebord i rosa og lyserødenuancer

Vognturen

Her er det altså om at få noget godt i maven så festen ikke bliver FOR vild… haha. Jeg tror de fleste studenter ville elske en minipizza, pizzasnegle eller en god burger på sådan en dag!

Tomatpizza med basillikum og rødløg

 

Hjemmebagte pizzasnegle

Hjemmebagte snurrer med pestofyld

Kæmpe tillykke med huen til alle jer, der bliver studenter i år.