Mini koldskålskager

9 minikager

Findes der noget, der dufter mere af sommer end koldskål?! Ikke meget, hvis du spørger mig. Jo vent, så skulle det da lige være hjemmelavet koldskålsdesserter med friske danske jordbær.

Kagetapas og overdådige kagebord er virkelig blevet populært, synes jeg, og disse små koldskålsmoussekager ville være oplagte at servere på et fint kagebord til eksempelvis konfirmationen, bryllupsreceptionen eller til studentergildet.

Ingredienser

Koldskålsmousse

1 blade husblas
0,5 tsk vaniljepasta
25 g lyst rørsukker
0,5 økologisk citron, skallen heraf
0,25 dl citronsaft
0,5 dl tykmælk
0,5 dl piskefløde

Mørdejsbunde

75 g hvedemel
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
40 g smør, blødt
1 nip havsalt
1 æggeblomme

I øvrigt

friske jordbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Koldskålsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom vaniljepasta, sukker, citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-5 minutter. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas ud i citronlagen. Lad den køle af til stuetemperatur. Rør lidt af tykmælken i citronlagen og tilsæt derefter resten af tykmælken. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med massen. Fordel moussen i en By Ditte Julie silikoneform og stil formen på frys i 2-3 timer til moussen har sat sig eller til du skal bruge moussekagerne. 

2
Mørdejsbunde

Smuldr hvedemel, flormelis, smør og salt mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud i 4 mm tykkelse og udstik 9 bunde (ca. 5-6 cm i diameter) med en udstikker (evt. med en bølget kant). Udstik også ekstra små cirkler til at pynte med til sidst. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad køle.

3
I øvrigt

Befri moussekagerne fra silikoneformen og placér en moussekage på hver bund. Pynt med mørdejscirkler og friske jordbær.

Tips

Den mest genkendelige koldskål smag opnår du ved at bruge både tykmælk og kærnemælk. Dvs. 0,25 dl af hver. Så hvis du har begge dele, så brug det. Ellers kan du bruge 0,5 dl tykmælk (som i min opskrift) eller 0,5 dl kærnemælk, det giver også en rigtig dejlig smag.