Pestosnurrer

20 snurrer

Hjemmebagte, salte snurrer med pesto og ost.

De her snacks er perfekte til madpakken, som tilbehør til suppen eller salaten eller til børnenes fødselsdage.

Kom lige det fyld i du ønsker. Pift evt. op med en hjemmelavet pesto.

Ingredienser

Dej

25 g gær
3 dl danskvand
2 spsk olie
250 g durummel
200 g tipo 00
1 nip salt

Fyld

5 spsk pesto
1 håndfuld revet ost
timianblade
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Opløs gær i danskvand. Tilsæt olie og durummel. Ælt dejen godt i et par minutter. Tilsæt tipo 00 lidt efter lidt. Når alt tipo 00 er tilsat æltes der i minimum 5 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 5 minutter.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

2
Fyld

Rør alle ingredienser sammen.

Udrul dejen ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør pesto ud på hele dejen. Drys med ost og timian over dejen også. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem. Bind en lille “knude” og placér dem på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir.

Se evt. videoen her for tips.

Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.