Napoleonshatte

9 kager

Napoloenshatte er virkelig en bager-klassiker, som jeg holder af!

Jeg elsker kransekagemasse kombineret med god mørk chokolade og sprød mørdej – og det er lige præcis alt, hvad en napoleonshat består af.

Her er mit bud på klassikeren fra bageren.

Ingredienser

KRANSEKAGE

125 g ren rå marcipan
50 g flormelis
15 g past. æggehvider

Mørdejsbunde

30 g flormelis
75 g kage hvedemel
35 g smør, blødt
1 æggeblommer

CHOKOLADEOVERTRÆK

100 g god mørk chokolade

I Øvrigt

guldstøv
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
KRANSEKAGE

Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet – gerne til dagen efter.

Fordel dejen i en By Ditte Julie silikoneform. Bag ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter.

Stil kagerne på frys i 1-2 timer og befri dem herefter fra formen.

2
Mørdejsbunde

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og udstik 9 bunde med en udstikker (ca. 5-6 cm i diameter). Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad køle.

3
CHOKOLADEOVERTRÆK

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Placér en kransekage i hver. Skrab overfladen og stil på køl.

4
I Øvrigt

Brug den overskydende tempererede chokolade til at lave dekorative chokoladebrud. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pensl brudene med guld.

Befri kagerne fra silikoneformen og placér på en mørdejsbund. Pynt med chokoladebrud og blomster. Du kan sætte brudene fast med en smule chokolade.