Aperol moussekage

8-10 personer
Glutenfri

Jeg er virkelig gået i sommerhumør – og det betyder altså aperol spritz, sol og kage for mig.

Denne kage er så sommerlig som noget kan blive. Aperol mousse med en masse citrusfrugter. Selvfølgelig er der også en masse prosecco i kagen.

Ingredienser

Nøddebund

75 g hasselnødder uden hinde
75 g mandler uden hinde
1 tsk vaniljepasta
1 tsk bagepulver
50 g mandelmel
100 g æggehvider
1 nip havsalt
200 g lyst rørsukker

Aperolmousse

1,5 blad husblas
2 økologiske appelsiner, saften og skallen heraf
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
1 dl aperol
50 g lyst rørsukker
60 g god hvid chokolade
1,5 dl piskefløde

Gelé

2 blade husblas
1 dl aperol

proseccomousse

7 blade husblas
4 dl prosecco
1 tsk vaniljepulver
100 g god hvid chokolade
3 dl kefir
4 dl piskefløde

Chokoladebånd

150 g god hvid chokolade
orange kakaosmør

I øvrigt

spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nøddebund

Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddende skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Bland vanilje, bagepulver og mandelmel i en skål. Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og melblandingen i æggehviderne, og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad bunden køle af i kageringen.

2
Aperolmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Varm appelsinsaft og -skal, citronskal og -saft, aperol og sukker i en gryde. Reducér blandingen til 2-2,5 dl lage. Rør den udblødte husblas ud heri. Hak chokolade. Rør chokoladen ud i lagen og lad køle. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i blandingen.

Befri nøddebunden fra kageringen. Rengør formen og fór herefter kageringen med et stykke kageplast langs kanten. Placér bunden heri igen. Hæld moussen over bunden og stil på frys.

3
Gelé

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Lun aperol op og rør den udblødte husblas ud heri. Lad geléen køle inden du hælder den forsigtigt over kagen. Stil kagen retur på frys.

4
proseccomousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Varm prosecco og vanilje i en gryde. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør den udblødte husblas ud heri. Hak chokolade. Rør chokoladen ud i lagen og lad køle. Vend kefir i blandingen. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i blandingen.

Hæld moussen i en rund By Ditte Julie toppingform med flet (17 cm i diameter). Stil moussen på frys i minimum 3-4 timer.

Befri kagen fra kageringen. Rengør formen. Udvid kageringen til 22 cm i diameter. Fór herefter med et nyt stykke kageplast langs kanten. Fordel den overskydende proseccomousse heri og vend kagen med gelé nedad i moussen. Pres kagen let ned i moussen. Skrab overskydende mousse fra med en kagespartel. Stil kagen på frys igen.

5
Chokoladebånd

Befri kagen og toppingen fra deres form. Placér toppingen på kagen.

Temperér chokolade. Lav to chokoladebånd – et omkring den runde toppingform og et omkring den store kage.

Smør chokoladen ud på et stykke kageplast med en kagespartel. Kageplasten skal svare til toppingformens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til højden (ca. 1 cm). Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs kanten. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter. Fjern forsigtigt kageplasten.

Gentag processen men hvor kageplasten svarer til den store kages omkreds plus 1 cm og er ca. 5 cm i højden.

6
I øvrigt

Pynt kagen med spiselige blomster.