Efterårslagkage med hvid chokolademousse og mørk bærmousse
27. september 2016

Efterårslagkage med hvid chokolademousse og mørk bærmousse

20 personer

Ingredienser

Blondie - bund

140 g smør
140 g god hvid chokolade
3 æg, str. S/M
75 g lyst rørsukker
60 g hvedemel
1 nip salt

Hvid chokolademousse

3 blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde

Mørk bærmousse

4 blade husblas
1 vaniljestang
4 spsk lyst rørsukker
400 g brombær og/eller blåbær (bland dem eller vælg din yndlings)
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
4 dl piskefløde

Pynt

brombær og blåbær, friske
skovsyrer
blåbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondie - bund

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen. Sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (25-28 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180 garder varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra kageringen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

2
Hvid chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokolademousse luftig med en elpisker og hæld moussen ud over bunden. Stil kagen på køl imens du forbereder bær symfoni-moussen.

3
Mørk bærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, bær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld moussen ud over kagen. Stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

4
Pynt

Kagen befries for kageplast og form, og placer kagen på et ønsket fad. Dekorer af med lidt pynt.

Tips

Start med den hvide chokolademousse, da den skal stå på køl længe – kan også forberedes flere Fage i forvejen

Efterårslagkage

En lækker og smagsfuld efterårslagkage med en luftig hvid chokolademousse og en smagsbombe af en mousse bestående af efterårets lækre mørke bær (brombær og/eller blåbær). Jeg tog 200 g af hvert bær, da jeg elsker blandingen og smagen!

Flere opskrifter:

Champagnelagkage med pære

Sommerkage i marengs og masser af sommerbær

Abrikostærte med appelsin

Marcipankage med kirsebær

Mandeltærte med portvin og figner

Mandelkage med nektariner og gule hindbær

Citron en surprise aka omelette en surprise

GemGem

GemGem