10. december 2016
Juletærte med æble, marcipan og kanel
6-8 personer
Ingredienser
Vaniljemørdej
200 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g flormelis
1 vaniljestang
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Fremgangsmåde Udskriv
Vaniljemørdej
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv, og bland det med lidt af flormelissen. Sigt mel, mandelmel, flormelis og det formelis med vanilje i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en formen (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund 26 cm i diameter).
Æble-kanel fyld
Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt, mel og citron skal og saft i til massen er homogen, tilsæt de revet æbler og kanel. Kom massen op i den ubagte tærte. Udstik evt. nogle blade ud af mørdejen, og lav en fin kræns på tærte af blade (kan med fordel pensles med lidt æg eller vand) og bag tærten ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Glædelig 10. december
I dag står den juletærte:
Rigtig glædelig 10. december. Det er blevet tid til en lækker juletærte med æble, marcipan og kanel. Den smager dejlig julet og er perfekt til kaffen, teen eller gløggen 🙂
Jeg håber I nyder julen og får bagt en masse julebag. I kan jo prøve at give jer i kast med denne skønne juletærte med æble.
Flere opskrifter til julen:
Julelagkage med amarena kirsebær