Abrikossnitter m. mælkechokolade
6-8 snitter
Der er for alvor skruet op for efterårets smage i disse snitter.
Efterårssnitterne består af krydderbunde lagt i lag med abrikossylt og tilsidst toppet med en creme af mælkechokolade.
Ingredienser
Mælkechokoladecreme
2 blade husblas
180 g god mælkechokolade
4 dl piskefløde
Abrikossylt
200 g tørrede abrikoser
3 økologiske citroner, skallen og saften heraf
1,5 tsk stødt ingefær
1,5 tsk vaniljepasta
40 g lys rørsukker
2 dl vand
Krydderbund
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kagehvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor
I øvrigt
frysetørret havtorn
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Mælkechokoladecreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vandt i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom op i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld herefter den varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtig sammen til al chokoladen er smeltet. Tilsæt den udblødte husblas i den varme chokolade blanding og rør sammen. Kom chokoladen i en sprøjtepose og læg den på køl til den er kølet til 3-5 grader.
Abrikossylt
Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad blandingen koge til abrikoserne er blevet møre – det tager ca. 15 minutter. Blend herefter hele blandingen til en kompot. Stil kompotten på køl.
Krydderbund
Pisk æggeblommer med 100 g sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Pisk æggehvider let og tilsæt herefter 20 g sukker. Pisk æggehviderne stive. Sigt mel, bagepulver og cake factor ned i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen. Vend forsigtig æggehviderne i æggesnapsen, så du ikke slår luften ud. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad bunden køle af.
Samling
Del bunden i 4 lige store rektangler (ca. 10 cm bredde). Smør alt abrikossylt på 3 af de 4 rektangler. Saml kagen ved at lægge bundene i lag og afslut med bunden uden sylt. Stil herefter kagen i køleskabet i minimum 30 minutter.
I øvrigt
Skær kagen i mindre stykker så du får ca. 6-8 kager. Mine snitter blev ca. 10 cm i bredden og 4 cm i højden.
Pisk din chokoladecreme luftig og kom den på en sprøjtepose med en aflang tylle. Sprøjt et tilfældigt mønster på toppen af kagerne og servér med frysetørret havtorn og guldstøv.