Æble-abrikos-blåbær drøm

10-12 personer

En moussekage med smag af abrikos, æble og blåbær.

Bløde mousse med smag af æble, den friske og søde kompot af abrikos og til slut en saftig og lækker bund af hasselnødder og mandler.

Moussekagen er perfekt til gæster i sensommeren eller efteråret til en hyggelig eftermiddag eller til kaffen efter en dejlig middag.

Ingredienser

Abrikoskompot

2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk vaniljepasta
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand
50 g friske blåbær

Nøddebund

25 g hasselnødder
25 g mandler
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
25 g kage hvedemel
50 g æggehvider
1 nip havsalt
75 g lyst rørsukker

Æblemousse

5 blade husblas
700 g æbler
1,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
1 dl ufiltreret æblemost med ingefær (fra Løgismose – købes i Netto bl.a.)
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Abrikoskompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak abrikoser groft og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 minutter. Blend dem til en kompot og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Vend friske blåbær i massen og hæld kompotten op i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Stil kompotten på frys.

2
Nøddebund

Hak hasselnødder og mandler mellemgroft i en minihakker. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel i en skål. Pisk æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse (det er ikke en marengs). Kom nødde-blandingen og mel-blandingen i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en aflang tærteform fra By Ditte Julie (26,5 x 10 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Lad bunden køle af.

3
Æblemousse

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl æbler og skær i små stykker. Kom alle ingredienser (pånær fløde) op i en gryde og kog det hele mørt i ca. 15 minutter. Æblekompotten sigtes gennem en sigte, så det bliver til en fin æblepuré. Knug husblassen fri fra vand og rør den i æblepuréen. Lad æblepuréen køle ned mens du pisker fløde til en let flødeskum. Vend æblepuréen og flødeskummen sammen.

Hæld først mousse i en aflang toppingform med bobler fra By Ditte Julie. Fyld herefter en stor aflang silikoneform fra By Ditte Julie halvvejs op med mousse. Befri abrikos-indlægget fra sin form og vend ned i moussen i midten af formen. Hæld resten af moussen i formen og afslut med at placere bunden i moussen i midten af formen. Stil kagen på frys til natten over.

4
I øvrigt

Befri kagen og toppingen fra formene. Placér kagen på et fad og placér moussen på kagen. Dekorér kagen med pistacienødder og timian.