Æbleskiver

28-30 skiver

Hjemmelavede æbleskiver er simpelthent det bedste i december måned. Måske endda med varm gløgg til.

Disse æbleskiver er helt som mine bedsteforældre lavede dem, så helt og aldeles klassiske.

Se med i videoen, hvor jeg guider dig til flotte, runde æbleskiver.

Ingredienser

ÆBLESKIVER

150 g smør
250 g kage hvedemel
1 tsk natron
1,5 tsk kardemomme
0,5 tsk havsalt
1 spsk lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
4 dl kærnemælk
1 økologisk citron, skallen heraf
smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde Udskriv

1
ÆBLESKIVER

Smelt smør i en gryde. Lad det svale. Kom mel, natron, kardemomme, salt og sukker i en skål og rør, så det hele blandes godt. Del æg op i æggehvider og æggeblommer. Tilsæt æggeblommer, kærnemælk, citronskal og det smeltede smør. Rør godt rundt. Pisk æggehvider helt stive og vend i. 

Fyld dejen på en sprøjtepose eller en kande og lav æbleskiver på en æbleskivepande. Smør panden med smør eller olie inden hver æbleskive. Fyld æbleskivehullerne helt op og vend æbleskiverne med to strikkepinde, så de bliver helt runde.

Se med i videoen her.