Æbletærte med æble, dadel og mandelremonce

10 personer

Anette fra Mad Med Glød har lavet den lækreste veganske æbletærte.

Anettes udgave af den klassiske tærte er selvfølgelig med en masse dejlige æbler og en skøn mandelremonce på dadler.

Ingredienser

Tærtedej

1 spsk fintkværnede hørfrø
3 spsk vand
200 g sigtet speltmel
75 g fuldkorns speltmel
50 g kokossukker
200 g Smørbar el. andet vegetabilsk smør

Æble, dadel og mandelremonce

3/4 dl kogt vand
75 g bløde dadler (vægt uden sten)
300 g æbler (vægt uden kernehus men med skræl)
50 g mandler
0,5 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel

Æblelag

2 æbler

Topping

en håndfuld mandler
½  tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
1 spsk kokossukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Tærtedej

Rør 1 spsk. fint kværnede hørfrø sammen med 3 spsk. vand og lad blandingen stå og samle sig i ½ times tid.  Bland de to meltyper og kokossukker i en skål. Tilsæt smørbar og hørfrø/vand blandingen og ælt nu dejen grundigt sammen til den samler sig. Tag 150 g af dejen fra til at lave hjerter af og komme ovenpå tærten senere. Læg et klæde over skålen og stil dejen køleskabskoldt i en times tid.

Smør en tærteform på 28 cm. i diameter med smørbar. Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i den smurte tærteform.  Hvis dejen går i stykker når du ruller den ud, kan du lægge den op i den smurte tærteform og presse det sidste ud med fingrene. Prik den ubagte tærtedej med en gaffel jævnt fordelt ud over bunden.

Forbages i 10 min. ved 200 grader. Lad den forbagte bund køle af inden remoncen fordeles på den.

2
æble, dadel og mandelremonce

Hæld det kogende vand over dadlerne. Lad det stå i nogle minutter. Rens æblerne for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Kom nu dadler, vand, æblestykker, mandler, kardemomme og kanel i en foodprocessor og blend til en homogen masse. Fordel massen/remoncen jævnt ud over hele tærtebunden.

3
Æblelag

Skær 2 æbler i tynde både og læg dem i et mønster oven på remoncen. Lad nogle områder være bar, til at lægge hjerterne på.  Rul den lille klump dej på 150 g. ud på et meldrysset bord og brug en hjerteudstikker til at lave små hjerter med som fordeles ud over remoncen, der hvor der ikke er æbler.

4
Topping

Hak mandlerne groft og fordel på tærten. Bland kokossukker, kanel og kardemomme og fordel blandingen over æblerne og mandlerne.

Bages i ca 25 min. ved 175 g. varmluft.

Servér evt. tærten lun, sammen med lidt vanilleis.