Appelsin chokoladekage med cashewcreme

10 personer

Jeg bliver simpelthent så positivt overrasket over, hvor utrolig smukke og lækre kager Anette kan lave helt vegansk. Det er jo langt fra mit eget univers, hvor jeg dagligt bruger piskefløde, mælk, smør og æg.

Men Anette har knækket koden og laver altså super skønne og smagsfyldte veganske og plantebaserede kager og søde sager. De smager himmelsk!

Denne kage er en vegansk chokoladekage med appelsin og en creme af cashewnøddecreme.

Ingredienser

Appelsin chokoladekage

200 g sigtet speltmel
100 g fuldkorns speltmel
125 g kokossukker
150 g smeltet Smørbar (eller anden vegetabilsk smør)
2 dl sojadrik m/vanille el. anden plantedrik
1 ¼ dl appelsinsaft
fintrevet skal af 1 appelsin
½ tsk ren vanille el. 1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
65 g mørk chokolade (70-85%)

cashewcreme

150 g cashewnødder
1 ½ dl vand til at blende nødderne med
50 g dadler (vægt uden sten)
en knivspids salt
fintrevet skal af ½ appelsin

Fremgangsmåde Udskriv

1
Appelsin chokoladekage

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir, eller smør den grundigt med smørbar og drys den derefter med rasp el. mel.

Smelt Smørbar forsigtigt i en lille gryde. Riv skallen af 1-2 appelsiner, skær appelsinerne over og pres saften af dem. Bland de våde ingredienser i gryden.( smeltet smørbar, plantedrik, appelsinsaft og fintrevet skal) . Hak chokoladen groft. Kom alle de tørre ingredienser i en skål. (sigtet speltmel, fuldkorns speltmel, kokossukker, vanille, bagepulver, natron og groft hakket chokolade.) Bland de tørre ingredienser godt sammen. Bland de tørre ingredienser med de våde ingredienser og rør dejen grundigt sammen med en grydeske, til den er uden mellommer. Hæld dejen over i springformen og glat den ud i overfladen. Bages ved 175 grader varmluft i 40-50 min. Lad kagen køle af før cashewcremen smøres ovenpå. Pynt evt. med hakket chokolade eller kakaonibs og revet appelsinskal.

2
cashewcreme

Sæt cashewnødderne i blød i rigeligt vand i min. to timer. Hæld vandet fra og skyl dem. Kom de iblødsatte nødder, vand, dadler, fintrevet appelsinskal og salt i en blender og blend til cremen er helt glat og blød. Smag evt. til med appelsinskal og salt. Det kræver en god stærk blender for at cremen bliver helt glat og cremet. Du kan også servere kagen med planteflødeskum med vanille eller vanilleis.