Bærcreme

1 portion

En fødselsdagslagkage med hjemmelavet konditorcreme og bærcreme gør bare lige fejringen endnu bedre.

I denne how to video guider jeg dig igennem teknikken bag en god hjemmelavet bærcreme på maizena og æggeblommer.

Brug cremen til den hjemmelavede fødselsdagslagkage, i en bærtærte, i fastelavnsboller eller alt muligt andet godt.

Ingredienser

bærcreme

200 g jordbær, friske eller frosne (alle bær kan anvendes)
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf 
2 spsk maizena
2 tsk vand
2 æggeblommer
2 æg
2 dl piskefløde 

Fremgangsmåde Udskriv

1
bærcreme

Kom jordbær, sukker og citronskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Brug en stavblender til at blende blandingen fint. Opløs maizena i vand og bland herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen massen. Hæld den blendede jordbærblandingen hurtigt op i æggeblandingen og kom den herefter straks tilbage i gryden. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag derefter gryden af varmen. Kom den i en frysepose og på køl i minimum 2-3 timer eller indtil cremen er omkring 3-5 grader. 

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen.