Bærtærte m. creme

8 personer

En frisk bærtærte med med et tvist af en bærcreme.

Denne cremetærte består af en klassisk mørdej, mazarin, creme og til slut et låg af mørdej drysset med en masse frugtstøv, der giver den smukkeste farve.

Jeg ville elske at servere et stykke bærtærte til mine kære.

Ingredienser

Mørdej

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
1 nip salt
2 æggeblommer

Mazarin

100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g solbærmarcipan (alm. kan også anvendes)
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 nip havsalt
1 æg, str. M/L

Bærcreme

150 g blandede bær
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
1,5 dl piskefløde

I øvrigt

friske bær
skovsyre eller rosenblade
frysetørret bærstøv
chokoladeperler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i mindst 30 minutter.

2
Mazarin

Ælt smør, sukker, marcipan, citronskal og –saft og salt sammen til en ensartet masse og tilsæt æg. Dejen kan æltes med hænderne eller på en røremaskine.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Kom dejen op i en rund tærteform fra By Ditte Julie tærtering (19 cm i diameter). Fyld mazarinfyldet i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen. Udrul den resterende mørdej og lav et låg (17-18 cm i diameter). Bag låget ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.

3
Bærcreme

Kog bær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og mos blandingen groft med en gaffel. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærlagen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl, indtil tærten er kold nok.

Rør bærcremen op og pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum. Vend herefter flødeskummen i bærcremen. Kom den færdige creme på sprøjtepose med en rund tylle. Afsæt toppe på hele tærtens top.

4
I øvrigt

Drys mørdejslåget med frysetørret støv og placér det over cremen. Pynt med friske hindbær, blomster og chokoladeperler.