Baked Alaska ala citronis m. chokolade og marengs

8 desserter

Baked Alaska kan nemt skræmme folk væk, men denne udgave er lige til så alle kan være med.

Jeg har bagt en dyb chokoladebund med masser af smør, sukker og chokolade – ligesom det skal være!

Browniebunden er pakket ind i en blød og syrlig citroncreme og citronparfait. Det hele er selvfølgelig svøbt i marengs.

Ingredienser

Citroncreme

2 blade husblas
3-4 citroner, saften heraf
1 økologisk citron, skallen heraf
160 g sukker
1 æg
60 g smør

Chokoladebund

100 g god mørk chokolade
100 g lyst rørsukker
100 g smør
1 spsk kage hvedemel
3 store æg
50 g hasselnødder

Citronparfait

3 past. æggeblommer
0,5 dl lyst rørsukker
0,5 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Marengs

4,5 æggehvider
250 g sukker
1 nip salt
gul pastafarve

I øvrigt

spiselige gule blomster
spiseligt bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citroncreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom citronsaft, citronskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring i kog. I en anden skål kommes resten af sukkeret og æg. Pisk det sammen til en luftig æggesnaps. Kom citronmassen op i æggemassen og vend det sammen. Kom det hele tilbage i gryden og kog det tykt. Tilsæt husblas og rør smør ud i massen. Hæld massen over i en halvkugle silikoneform (ca. 2-3 cm i diameter) og kom på frys i minimum 3 timer.

2
Chokoladebund

Bag hasselnødder til de ”sveder” ved 175 grader i ca. 5-10 minutter. Kom de bagte hasselnødder op i et viskestykke og gnid dem fri for hinder. Hak herefter nødderne groft. Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad til en homogen masse. Pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Sigt mel ned i chokolademassen og vend det sammen med hakkede hasselnødder. Kom dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18-20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.

Lad bunden køle af og udstik herefter 12 bunde (ca. 4 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker.

3
Citronparfait

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt. Vend citronsaft og -skal i æggeblandingen. Pisk fløde til en let skum og vend i massen. Fyld blandingen i silikonekulger fra By Ditte Julie. Fyld formen halvt op med parfait og saml halvkuglerne med citroncreme til en kugle og kom en ned i hver kugle. Fyld herefter en smule parfait i og afslut til sidst med chokoladebunden. Kom parfaiten på frys i minimum 3 timer.

4
Marengs

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Kom det i en røremaskine og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt og farve og pisk den glat og lækker. Dyp kagerne i den gule marengs.

Du kan vælge at give dine kager en gylden overflade ved at stille kagerne i ovnen på grillfunktionen eller bruge en bundselbrænder. Du kan også lade dem være, som jeg har gjort.

5
I øvrigt

Pynt kagerne med blomster og bladguld.