Bananbrød
8-10 personer
Glutenfri
I koronaens første lockdown, kunne du dårligt åbne Instagram uden at støde på bananbrødet. Her giver jeg mit bud på et saftigt, smagfuldt og ikke mindst glutenfrit bananbrød.
Bag et bananbrød af de overmodne bananer, ingen vil spise rå, nødder, mandelmel og (hvis det skal være lidt ekstra lækkert) lækker, god, mørk chokolade.
Ingredienser
Brød
3 æg
3 modne bananer
1,5 dl havredrik (du kan også bruge sojadrik, mandeldrik, risdrik eller mælk)
1 dl mandelmel
1 dl glutenfrie havregryn
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
50 g tørrede bananer
50 g blandede nødder (vælg dine yndlings eller hvad du har i skufferne)
50 g god mørk chokolade, 70%
I øvrigt
hasselnødder
guldstøv
50 g god mørk chokolade, 70%
Fremgangsmåde Udskriv
Brød
Kom æg, bananer, havredrik, mandelmel, havregryn, bagepulver og salt op i en blender, og blend det til en homogen masse. Hak herefter tørrede bananer, nødder og chokolade mellemgroft og vend det i bananblandingen. Kom dejen op i en rugbrødsform i silikone (anvendes en almindelig rugbrødsform, beklæd den da med bagepapir), og bag herefter brødet ved 180 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad brødet køle helt af i formen, inden du tager brødet ud.
I øvrigt
Hvis du ønsker at pifte dit bananbrød op, kan du vende nogle hasselnødder i lidt guldpulver. Herefter smeltes chokolade og smøres på en skive brød og drysses med guld hasselnødder.