Banankage m. karamelmousse

10-12 personer

Banankage er simpelthent min favorit, når det kommer til hverdagskager.

Denne banankageopskrift består af en klassisk og superlet banankage med et lag af nougat og ganache. Herudover har jeg støbt en mousse af karamel.

Hvis du elsker banankage ligeså meget som jeg gør, vil du med sikkerhed også elske denne luksusbanankage.

Ingredienser

Banankage

1 tsk vaniljepasta
60 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
40 g hvedemel
0,5 tsk bagepulver
1 bananer, modne
40 g smør
25 g hasselnødder uden hinde
25 g god mælkechokolade

Hasselnødnougat-ganache

50 g hasselnødnougat
1 dl piskefløde
125 g god mælkechokolade
50 g hasselnødder uden hinde

Karamelmousse

3 blade husblas
1 ds færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 nip havsalt
3 dl piskefløde

Karamelliseret GLAZE

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god gold chokolade
guldstøv

CHOKOLADEBÅND

150 g god gold chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Pisk vanilje, sukker og æg længe til en lys og luftig æggesnaps. Sigt hvedemel og bagepulver heri og vend det forsigtigt sammen. Mos bananer med en gaffel eller blend dem og vend dem i dejen. Smelt smør i en gryde og vend det forsigtigt i dejen. Hak hasselnødder og chokolade mellemfint og vend dem i dejen.

Fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad kagen køle af.

2
Hasselnødnougat-ganache

Kom nougat og fløde i tykbundet gryde og varm det op ved middelvarme. Hak chokolade og kom i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør godt. Hak nødder groft og vend i ganachen.

Skær med en skarp kniv langs kageringens kant, så bunden befries uden, at du fjerner den fra kageringen. Kom et stykke kageplast langs kanten. Smør den ganachen over bunden med en kagespartel.

3
Karamelmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Rør karamellen (dulce de leche) med salt. Varm 0,5 dl fløde op og rør den udblødte husblas ud heri. Vend den varme fløde i karamellen. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i karamellen og kom moussen på en sprøjtepose.

Befri kagen fra kageringen og udvid ringen til 20 cm i diameter. Kom et nyt stykke kageplast langs kanten. Sprøjt karamel moussen over kagen og stil den på frys natten over.

4
Karamelliseret GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt guldstøv. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri kagen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen over moussen. Placér kagen på et serveringsfad.

5
CHOKOLADEBÅND

Temperér chokolade. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt.

Jeg har brugt en almindelig skæreskive langs kageplastens ene kant, mens jeg har sat bølgeskiven den anden side. Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten forsigtigt. Lige så forsigtigt knækkes chokoladebåndet langs den bølgede kant.

6
I Øvrigt

Flæk enkelte hasselnødder. Kom flækkede og hele hasselnødder i en frysepose med lidt guldstøv og ryst godt. Pynt med hasselnødder.

Tips

Lad dig endelig ikke skramme af hverken chokoladetemperering eller flerfarvetglaze. Du kan pynte kagen ligesom du har lyst til eller helt undlade, så har du en dejlig simpel banankage.

Tag kagen fra frys i små 10 timer før servering og lad den tø langsomt op på køl, så du undgår  at den sveder. Ønsker du at glaze kagen, er det vigtigt, at du gør det når den er dybfrossen, inden den tør.