Banankage m. mælkechokolade og hasselnødder

8-10 personer

Åh hvor jeg holder af en klassisk, god banankage.

Denne banankage er derfor helt traditionel med en god og smushy banankage lavet på modne bananer. På toppen har jeg lavet en kraftig chokoladeganache af mælke chokolade.

For at løfte den klassiske, klassenstime-kage klassenstime-kage har jeg kommet et chokoladebånd omkring kagen.

Ingredienser

Banankage

1 tsk vaniljepasta
175 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
110 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 bananer, modne
110 g smør
75 g hasselnødder uden hinde

Mælkechokoladeganache

200 g god mælkechokolade, 41 %
1,5 dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g smør

I øvrigt

200 g god mælkechokolade, 41 %
gule skovsyreblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Pisk vanilje, sukker og æg længe til en lys og luftig æggesnaps. Sigt hvedemel og bagepulver heri og vend det forsigtigt sammen. Mos bananer med en gaffel eller blend dem og vend dem i dejen. Smelt smør i en gryde og vend det forsigtigt i dejen. Hak hasselnødder mellemfint og vend dem i dejen.

Fordel dejen i en stor rund By Ditte Julie silikoneform (22 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad kagen køle af.

2
Mælkechokoladeganache

Hak chokolade og kom den op i en skål. Kom fløde i en gryde sammen med glukosesirup. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt i midten af skålen indtil chokoladen er opløst. Tilsæt koldt smør i tern og rør det ud i chokoladen.

Kom et stykke By Ditte Julie kageplast langs silikoneformens kant. Hæld forsigtigt chokoladeganachen over den afkølede banankage og stil den på køl så ganachen kan sætte sig.

3
I øvrigt

Temperér chokolade. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde plus et par centimeter (ca. 7 cm). Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt.

Jeg har brugt en almindelig skæreskive langs kageplastens ene kant, mens jeg har sat bølgeskiven således, at markeringen er ca. 5-5,5 centimeter i den ene side og 3-3,5 centimeter i den anden side. Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten forsigtigt. Lige så forsigtigt knækkes chokoladebåndet langs den bølgede kant. Placér det afknækkede chokoladebånd rundt om kagen. Pynt med friske skovsyreblomster.