Blåbærlagkage

10-12 personer

Ingredienser

Lagkagebunde

3 æg
175 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
80 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
80 g kartoffelmel
2 økologiske lime, skallen og saften heraf

Blåbærmousse

4 blade husblas
400 g blåbær
4 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 citron, saften heraf
4 dl piskefløde

I øvrigt

400 g blåbær marmelade

Chokoladebånd

150 g god hvid chokolade
bordeaux pulverfarve

I øvrigt

friske blåbær, brombær og æbletern
friske syrener

Fremgangsmåde Udskriv

1
Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vanilje til en meget luftig og tyk æggesnaps. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt limeskal og -saft, og vend det forsigtigt sammen. Fordel dejen i to justerbare kageringe fra By Ditte Julie (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min., til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen.

2
Blåbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 10 min. Kom blåbær, sukker, vanilje, og citronsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme blåbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med blåbærsaften (gerne over 3 omgange).

3
Samling

Befri bundene fra formene. Placer en kagering omkring den ene bund med et stykke kageplast langs kanten. Smør halvdelen af blåbærsyltetøjet på den ene bund, og herefter hældes halvdelen af blåbærmoussen. Gentag dette med den resterende bund, syltetøj og mousse. Sæt herefter kagen på køl i mindst 3 timer til moussen har sat sig.

4
Chokoladebånd

Klip et stykke kageplast som passer til kagens omkreds og højde. Temperer chokoladen og indfarv den. Lav et chokoladebånd ved at smøre chokolade på et stykke kageplast og kom det omkring kagen.

5
I øvrigt

Pynt kagen med friske blåbær, brombær og æble og syrener.