Blondie med hasselnødder og kaffe
9-12 stykker
En blondie med hasselnødder og kaffe.
Kagen er simpel, ligesom pynten, men ser ud af meget mere.
Dine gæster vil elske den.
Ingredienser
Blondie Bund
200 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
200 g god hvid chokolade
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip havsalt
100 g hasselnødder
Kaffefrosting med citron
250 g smør, blødt
125 g flormelis
200 g neutral flødeost
2 spsk instant kaffe
70 g flormelis
½ citron, saften heraf
I øvrigt
75 g hvid chokolade
hvide pynteperler
Fremgangsmåde Udskriv
blondie Bund
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Smelt chokolade og tilsæt. Tilsæt mel, bagepulver og salt. Vend det hele godt sammen. Hak hasselnødder mellemgroft og vend dem i dejen. Fordel dejen i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad kagen køle og befri den herefter fra formen og placer den på et kagefad.
Kaffefrosting med citron
Pisk smør og flormelis (125 g) til en lys og luftig smørcreme. Pisk kort flødeost, kaffe, flormelis (70 g) og citronsaft til en homogen masse. Vend smørcremen sammen med flødeostecremen. Stop så snart cremen er ensartet. Smør cremen udover den afkølede kage.
I øvrigt
Smelt chokolade. Fordel den over cremen. Knus hvide pynte perler ud over kagen som afslutning.