Blondiekage m. passionsfrugt

6-8 personer

Tal- og bogstavskager har for alvor sat sit præg på fødselsdagsbordene osv. i Danmark.

Her har Liva fra Juniorbagedysten givet sit bud på en her en fin og enkelt bogstavskage.

Liva har lavet hendes simple kage af en skøn blondiebund og passionsfrugtcreme. Og så har hun simpelthent pyntet den noget så fint med stykker af slik.

Ingredienser

Blondie

200 g god hvid chokolade
200 g smør
240 g rørsukker
2 stk vaniljepasta
120 g mel
3 æg

Passionsfrugtgelé

1 blad husblas
100 g passionsfrugtpuré

Passionsfrugtcreme

1 blad husblas
75 g  god hvid chokolade, finthakket
1/4 l piskefløde
(passionsfrugtgelé fra ovenstående)

I øvrigt

slik
usaltede pistaciakerner
spiselige blomster (f eks gule blomster fra skosyre)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondie

Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde. Lad blandingen afkøle. Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en fed luftig æggesnaps. Når smørchokoladen er let afkølet tilsættes den æggesnapsen og melet sigtes i. Vend det hele sammen til en ensartet masse.

Dejen hældes i en firkantet form 20×25 og bages ved 175 grader i 25 minutter. Den virker lidt ubagt, når den tages ud, men det er meningen.
Den skal nu køles ned, og bliver i virkeligheden kun bedre hvis den står i køleskabet til dagen efter.

Skær kagen til et tal eller bogstav ud som du ønsker.

2
Passionsfrugtgelé

Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand. Opvarm passionfrugtpuré i en gryde, og smelt husblas i den varme pure. Stil puréen på køl i minimum 4 timer, men gerne til dagen efter. Den skal være kold og have sat sig til gele.

3
Passionsfrugtcreme

Læg husblas i blød i koldt vand. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, hæld den ud over chokoladen. Rør i midten til den bliver helt glat. Vrid husblas fri for overskydende vand og tilsæt den i den varme chokolademasse. Når husblassen er smeltet, hældes massen gennem en sigte over i en ren skål, som sættes på køl. Den skal køles helt ned. Gerne til dagen efter, men skal som minimum være nede på 4-5 grader, før den piskes (se under i øvrigt).

4
I øvrigt

Passionsfrugtgeléen tages ud af køleskabet og køres helt glat med en stavblender. Hvis du ikke har en stavblender kan den passeres gennem en sigte.

Den iskolde chokolademasse piskes med en håndmixer. Bliv ikke overrasket over konsistensen. Den er nemlig ret tynd i starten, men fortsætter du med at piske bliver cremen fast. Pas på du ikke over-pisker den, så skiller den nemlig. Geléen røres nu ud i cremen og den er klar til at blive fyldt i en sprøjtepose med f eks. en stjerne tyl.

Dut det udskåret kagetal/bogstav op med cremen. små stjerne eller rosetter og pynt af med slik, spiselige blomster og smukke grønne pistaciekerner.

Velbekommen