Brombær cheesecake

8-10 personer
Glutenfri

Cheesecake er super nemt at lave selv, men smager helt magisk! Prøv denne opskrift med en cremet browniebund og en frisk og let syrlig brombærmasse på toppen. Mums!

Ingredienser

Brownie

100 g god mørk chokolade
100 g smør, blødt
125 g flormelis
2 æg, str. M/L
50 g mandelmel
25 g mandler
125 g brombær, friske

Ostemasse

4 blad husblas
200 g brombærpuré/saft
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
100 g flormelis
400 g flødeost
1,5 dl piskefløde

I øvrigt

125 g brombær, friske
chokoladespåner
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brownie

Smelt chokolade i mikroovn eller over vandbad. Lad køle. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Vend mandelmel i æggesnapsen. Tilsæt den afkølede chokolade i en tynd stråle og vend i dejen. Hak nødder og vend forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Halvér brombær og placér dem tilfældigt i dejen. Bag bunden ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle af i kageringen.

2
Ostemasse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm puré/saft og citronsaft og -skal i en gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad køle. Pisk flormelis og flødeost lyst og luftigt. Pisk blandingen godt men pisk kun lige akkurat til det er luftigt, så du ikke risikerer at flødeosten skiller. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend herefter den letpiskede flødeskum forsigtigt i puréen over et par omgange. Vend til sidst flødeostemassen heri.

Hæld ostemassen over bunden. Giv kagen et par bank mod bordpladen og stil den på køl igen. Lad den stå på køl i minimum 3-4 timer.

Hvis du ønsker at lave kagen i god tid (op til 3 mdr. før), vil jeg anbefale dig at støbe kagen i en silikoneform i stedet for en kagering. Lad kagen tø meget langsomt op på køl i 24 timer.

3
I øvrigt

Befri kagen fra sin form. Halvér brombær og placér langs kanten. Pynt kagen som du har lyst.