Brombæris ala Danonino

4 ispinde

Jeg lover jer, at de her ispinde smager som de små danonino, som vi kender fra vores barndom (i hvert fald fra min egen barndom…).

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavede ispinde og endda også uden ismaskine. Få ingredienser der skal vendes sammen og vupti så er der hjemmelavede ispinde til hele sommeren!

Ingredienser

brombæris

80 g brombær, friske eller frosne
1 spsk lyst rørsukker
40 g skyr
120 g kondenseret mælk
80 ml piskefløde

i øvrigt

brombær, friske
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
brombæris

Kom brombær og sukker op i en gryde og bring i kog. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Lad saften køle. Rør skyr og kondenseret mælk i den afkølede saft. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i bærblandingen. Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.

2
i øvrigt

Befri isene fra deres form. Pynt med brombær og blomster.