Brombæris

4 ispinde
Glutenfri

Hjemmelavede ispinde helt uden ismaskine.

Jeg elsker at have lækker, hjemmelavet is i fryseren til de varme sommerdage.

Denne opskrift er super nem at lave, så alle kan være med.

Ingredienser

BROMBÆRIS

80 g brombær, friske eller frosne
1 spsk lyst rørsukker
80 g skyr
80 g kondenseret mælk
80 ml piskefløde

I øvrigt

50 g god hvid chokolade
lilla pulverfarve
tørrede blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
BROMBÆRIS

Kom brombær og sukker op i en gryde og bring i kog. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Lad saften køle. Rør skyr og kondenseret mælk i den afkølede saft. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i bærblandingen. Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.

2
I øvrigt

Befri isene fra deres form. Lad dem komme på frys igen til du har tempereret chokoladen. Temperer chokolade og tilsæt pulverfarve. Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt tilfældigt på isene. Drys med tørrede blomster.

Tips

Jeg har lavet disse is med brombær smag, men du kan let erstatte brombærrene med jordbær, hindbær, tranebær eller lige præcis det du har lyst til.

Har du ikke lige netop denne form, kan du sagtens bruge en af mine andre By Ditte Julie flødebolleforme eller isforme, eller den du har derhjemme.