Brombærkage m. hvid chokolade

8-10 personer
Glutenfri

En moussekage med smag af brombær og hvid chokolade!

Jeg er stor fan af kombinationen af de syrlige brombær og den super søde hvide chokolade. Nederst gemmer sig en sød og blød chokoladebund af hvid chokolade, en let syrlig brombærcreme og til sidst en cremet brombærmousse til at samle det hele.

Kagen er perfekt til sensommeren eller det tidlige efterår, med dybe smage men stadig frisk.

Ingredienser

Brombærcreme

2,5 blade husblas
250 g brombær, friske eller frosne
2,5 spsk lyst rørsukker
1,5 citron, saften heraf
1 tsk majsstivelse
1 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
20 g koldt smør

Hvid chokoladebund

100 g lyst rørsukker
4 æggeblommer
100 g smør
150 g god hvid chokolade
60 g mandelmel
60 g mandler

Brombærmousse

4,5 blade husblas
450 g brombær, friske eller frosne
4,5 spsk lyst rørsukker
1,5 tsk vaniljepasta
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl creme fraiche, 38%
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brombærcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kog brombær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og blend eller mos massen. Opløs majsstivelsen i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i brombærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen er kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale til den er håndvarm og fordel den i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Sæt cremen på frys i minimum 3 timer.

2
Hvid chokoladebund

Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps. Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen og vend herefter mandelmel og hakkede mandler i dejen. Kom dejen i en kagering (18 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.

3
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Halvér brombær og kom dem op i en gryde sammen med sukker, vanilje, citronskal og -saft og bring det i kog. Lad det simre under låg i 10 minutter. Tag gryden af varmen og sigt lagen, så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft og lad den svale til den er lunt. Vend creme fraiche i bærsaften. Pisk herefter fløde til let skum og vend forsigtigt flødeskummen sammen med saften.

Fyld ca. halvdelen af moussen i en stor silikoneform med bobler fra By Ditte Julie. Kom herefter brombærcremen (det frosne indlæg) ned i moussen og kom resten af moussen over. Slut af med at placere den hvide chokolade bund og tryk let bunden ned i moussen. Stil kagen på frys i minimum 3 timer.