Brownie-cheesecake m. friske bær

8-10 personer
Glutenfri

Et online bagekursus hvor vi sammen skal lave en nem hverdagskage men som smager skønt.

Denne cheesecake består af en browniebund og en bagt ostemasse med blåbær.

Hverdagskagen er toppet med en masse friske brombær og blåbær.

Ingredienser

Browniebund

200 g god mørk chokolade, 70 %
200 g smør, blødt
250 g flormelis
3 æg
100 g mandelmel
50 g mandler, groft hakket

Ostemasse

1 tsk vaniljepasta
150 g flormelis
400 g neutral flødeost
2 tsk blåbærstøv
2 æg

I øvrigt

100 g friske blåbær
100 g friske brombær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Browniebund

Smelt chokolade over et vandbad. Pisk smør og flormelis til en luftig masse. Tilsæt æg et af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mandelmel i æggeblandingen lidt efter lidt. Hæld den smeltede chokolade i en tynd stråle ned i blandingen og pisk forsigtigt til massen er ensartet. Hak mandler groft og vend i dejen. Hæld dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Glat overfladen ud med en kagespartel.

2
Ostemasse

Pisk vanilje, flormelis, flødeost og blåbærstøv sammen og tilsæt æg et af gangen. Pisk til massen er cremet og luftig. Pas på med at piske for længe, da ostemassen vil skille og cremen blive meget tynd. Hæld ostemassen over den ubagte browniedej og glat overfladen ud med en kagespartel. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 40-45 minutter. Kagen er færdigbagt når toppen på kagen er fast. Lad kagen blive i formen og stil den på køl i en time.

3
I øvrigt

Befri kagen fra formen og stil kagen på det ønskede kagefad. Pynt kagen med friske blåbær og brombær. Du kan altid erstatte bærrene med dine yndlings bær.