Brunsviger-boller

6 boller

En klassisk brunsviger forklædt som boller.

Hullerne på toppen er brunsvigerens kendetegn, men de har også en funktion. De holder på remoncen, så du får snaskede brunsviger-boller.

Ingredienser

Dej

40 g smør
1,25 dl sødmælk
15 g gær
1 æg, str M/L
25 g lyst rørsukker
250-300 g hvedemel
½ tsk salt
1 spsk olie, smagsneutral olie

brunsviger remonce

150 g smør, blødt
150 g brun farin

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk. Når smør-/mælkeblandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt i mælkeblandingen og ælt til du har en blank og glat dej. Når dejen er æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så der dannes drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke hen over skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Se evt. denne how to video hvor jeg spænder en dej op.

Form herefter 6 boller og kom dem op i en By Ditte Julie silikoneform og lad dem efterhæve i 45-60 minutter under et klæde.

2
brunsviger Remonce

Ælt alle ingredienser godt sammen.

Kom en smule olie på hænderne og lav fordybninger i de hævede boller. Fordel remoncen over bollerne. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad dem køle af og befri dem fra formen.