Brunsvigersnegle

8 store snegle

To klassikere mødes i ren kærlighed. Den snaskede brunsviger og lækre hjemmebagte snegle bliver til brunsviger-snegle. Det bliver bare ikke bedre. Jeg blev faktisk selv ret overrasket over, hvor gode de er. Jeg er sikker på, at du vil elske dem.

Kom 1 tsk stødt kanel i remoncen og du får brunsviger-kanelsnegle! MUMS!

Ingredienser

DEJ

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
2 spsk olie, smagsneutral olie

brunsvigermasse

250 g smør, blødt
250 g brun farin

I øvrigt

1 æg, til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
dej

Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk. Når smør-/mælkeblandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt i mælkeblandingen og ælt til du har en blank og glat dej. Når dejen er æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så der dannes drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke hen over skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Se evt. denne how to video hvor jeg spænder en dej op.

2
brunsvigermasse

Ælt alle ingredienser godt sammen.

3
samling

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør 2/3 dele af brunsvigermassen ud på hele dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led. Børst den overskydende mel væk mens du ruller. Skær herefter 8 store snegle (3-5 cm tykkelse). Placér sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir. For at bevare brunsvigermassen inde i sneglen foldes et par centimeter af enden af dejen ind under sneglen. Se evt. denne how to video, hvor jeg viser teknikken. Lad dem efterhæve i 30 minutter under husholdningsfilm og et klæde.

Pensl sneglene med et sammenpisket æg og smør resten af brunsvigermassen ud over sneglene. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Lad sneglene køle. Kom evt. noget af den overskydende “karamelsovs” sneglene står i over.