Bûche de Noël

6-8 personer

Buche de Noël er en fransk klassisk jule roulade af bløde rouladebunde og creme af mælkechokolade.

Jeg elsker de dybe julesmage fra især chokolade. Men smagen af kirsebær og især amarenakirsebær er for mig også en af de skønneste dybe julesmage.

Så selvfølgelig skulle der også dessertkirsebær i min juleroulade.

Ingredienser

ROULADEBUND

100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
50 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor

MÆLKECHOKOLADECREME

250 g god mælkechokolade
2 dl piskefløde
1 nip havsalt

TUILLES

30 g smør
30 g æggehvider
30 g lyst rørsukker
30 g kage hvedemel
grøn pastafarve fra By Ditte Julie
solsikkeolie til pensling

CHOKOLADEOVERTRÆK

150 g god hvid chokolade
rød kakaosmør Power Flower

I øvrigt

10 amarenakirsebær
guldstøv
bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
ROULADEBUND

Pisk æggeblommer og (100 g) sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk æggehvider let. Tilsæt (20 g) sukker og pisk det hele stift. Vend mel, bagepulver og cake factor i æggesnapsen. Vend herefter de stive æggehvider forsigtigt i æggesnapsen. 

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i 10-15 minutter. Når bunden er bagt, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Fjern det bagepapir rouladebunden er blevet bagt på med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

2
MÆLKECHOKOLADECREME

Hak chokolade groft og kom i en skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Tilsæt salt og rør til chokoladen er smeltet. Stil skålen på køl i et par timer. Rør løbende undervejs. Cremen er klar, når den tykner, men stadig kan smøres ud. 

Rul bunden ud og fordel chokoladecremen herpå. Gem ca. 3 spsk creme til at smøre rouladen op med senere. Hak kirsebær og fordel over bunden også. Rul rouladen stramt sammen og skær enderne til. Smør rouladen op med den resterende chokoladecreme.

Stil på køl igen i minimum 1 time men gerne natten over.

3
TUILLES

Smelt smør i en gryde. Bland sukker og mel i en skål. Tilsæt æggehvider til mel-sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør og pastafarve. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med blade med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter.

Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hvert blad i en lille kop eller lignende. Lad bladene blive kolde og “sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i bladene.

4
CHOKOLADEOVERTRÆK

Temperér chokolade. Indfarv med rød Power Flower.

Brug et stykke kageplast (ca. A4) eller et stykke bagepapir. Placér rouladen på et serveringsfad. Mål med kageplasten (eller bagepapiret) omkring rouladens overfladen. Kageplasten skal have samme længde som rouladen men ca. 0,5-1 cm større i breden.

Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladeovertræk. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér overtrækket omkring kagens overflade. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.

5
I Øvrigt

Fjern kageplast fra chokoladen. Pynt med guldstøv og tuillesblade.