




Champagnedesserter med bobler
4-6 glas
Glutenfri
Smukke, dekorative portionsanrettede nytårsdesserter af champagnemousse og champagnebobler.
Jeg er gået all in på nytåret i denne nytårsopskrift, der er nemlig langt fra sparet på nytårschampagnen.
Jeg har støbt en hvid chokolademousse med rosmarin i smukke champagneglas for at fuldende nytårsmoussedesserterne.
Ingredienser
Champagnebobler
6 blade husblas
4 dl champagne
2 dl hyldeblomstsaft
Hvid chokolademousse med rosmarin og lime
4 dl piskefløde
3 store kviste rosmarin
1 økologisk lime, saften og skallen heraf
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
170 g god hvid chokolade
I øvrigt
100 g hvidt sukker eller isomalt
guldstøv
blad guld
chokoladeperler, hvide
Fremgangsmåde Udskriv
Champagnebobler
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kog champagne og saft ind til ca. 3 dl. Rør den udblødte husblas ud i den lune lage. Hæld i halvkugleforme af silikone (jeg har brugt forskellige størrelser mellem 0,5-3 cm i diameter). Stil på frys.
Hvid chokolademousse med rosmarin og lime
Varm 0,5 dl fløde op i en gryde sammen med rosmarin og limeskal og -saft. Varm det langsomt op ved lav varme under låg, for at afgive så meget aroma som muligt (ca. 10 minutter). Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Hak chokolade og kom i en skål. Hæld den lune fløde over chokoladen gennem en sigte. Smelt chokoladen heri – du kan evt. komme skålen kort over et vandbad, hvis chokoladen ikke smelter selv. Vend forsigtigt chokolade blandingen og æggesnapsen sammen. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum og vend sammen med chokolade- og æggeblandingen. Fordel moussen i 4-6 glas alt efter størrelse. Stil på køl.
I øvrigt
Befri champagneboblerne og lad dem tø på køkkenbordet i ca.30 minutter.
Varm langsomt sukker og guldstøv op på en pande. Når alt sukkeret er smeltet kommes massen ud på en silikonemåtte. Lad massen køle mens du folder den sammen – vær forsigtig da massen er varm. Træk en lille klump op og snør den rundt om noget rundt (jeg har brugt skaftet på en pensel). Lad sukker massen sætte sig og træk sukkerserpentinerne af.
Placér champagneboblerne på moussen. Pynt med serpentiner, guld og hvide chokoladekugler.