Champagnekage med honning, rosmarin, kirsebær

8-10 personer
Glutenfri

En smuk og elegant champagnemoussekage til nytårsaften eller andre festlige aftener.

Jeg elsker selv at lave moussekager til især nytårsaften, da alt kan forberedes i forvejen, så man slipper for at skulle stå i køkkenet på den store dag.

Denne moussedessertkage er med en bund af pistacie og med smage af honning, rosmarin, kirsebær og selvfølgelig champagne.

Ingredienser

Pistaciebund

100 g grønne usaltede pistacie
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip havsalt

honning og rosmaringanache

150 g piskefløde
4 store stilke frisk rosmarin
50 g god, dansk honning (andet kan selvfølgelig også bruges, det giver bare en langt bedre smag)
1 nip havsalt
200 g god hvid chokolade

Kirsebærmousse

2 blade husblas
250 g kirsebærsauce
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
2 spsk lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Champagnemousse

6 blade husblas
3 dl champagne
0,5 dl hyldeblomst
1 lime, saften heraf
3 dl piskefløde
75 g past. æggehvider
4 spsk hvidt sukker

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
hvid, gul og grøn pastafarve
sølvstøv

I ØVRIGT

sølvstøv
lys alkohol (fx vodka eller lys rom)

I Øvrigt

frisk rosmarin

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebund

Blend nødder og sukker til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk sukker til en luftig marengs. Vend pistaciemel sammen med marengs og salt. Fordel dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader i 20-25 minutter.

2
honning og rosmaringanache

Varm fløde, rosmarin, honning og salt langsomt op i en gryde. Sæt den gerne over varmen allerede, når bunden sættes i ovnen. Den skal blot stå på lav varme og frigive aroma fra rosmarin. Når bunden tages ud af ovnen, skrues der op for varmen så flødeblandingen får et kort opkog. Hak chokolade og kom i en høj kande. Hæld den varme fløde over chokoladen gennem en sigte. Rør godt til chokolade er opløst. Lad køle.

Skær med en skarp kniv langs bunden, så den løsnes fra kageringen. Kom et stykke kageplast langs kanten. Hæld gamachen over bunden og stil den på frys.

3
Kirsebærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Varm kirsebær, limeskal og saft og sukker i en gryde. Rør den udblødte husblas us heri. Blend blandingen til en fin puré. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i puréen. Hæld moussen over ganachen og stil på frys.

4
Champagnemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Lun champagne, hyldeblomst og lime. Når det er kogt en smule ind (ca. 10 minutter) vrides husblas fri for vand og røres i. Lad den køle af til den kun er lun. Pisk fløde til en let flødeskum i en skål. Pisk æggehvider lidt og tilsæt sukker. Pisk det herefter til en sej marengs i en anden skål. Vend champagnesaft med lidt af flødeskummen og vend det herefter sammen med marengsen. Kom resten af flødeskummen i blandingen.

Befri kagen fra kageringen og udvid ringen til 20 cm i diameter. Kom den igen omkring kagen og for med et nyt stykke kageplast. Hæld champagnemoussen over og stil den på frys.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Hæld ca. 1 dl glaze op i 2 små kander eller glas og lad resten blive i den høje kande. Indfarv den store portion med hvid og sølvstøv. Indfarv ligeledes de små portioner med henholdsvis gul og lys grøn pastafarve.

Befri kagen fra kageringen og kageplast og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld først den store portion glaze (lys gul) over kagen, men gem en smule. Hæld herefter de små portioner over kagen tilfældigt og slut af med resten af den lyse gule. Blæs over glazen med en føntørre. Placér kagen på et serveringsfad fra By Ditte Julie.

6
I ØVRIGT

Bland sølvstøv med et par dråber lys alkohol. Med en pensel kommer du sølv på kagen, som du synes.

7
Chokoladebånd

Temperér chokolade og kakaosmør. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde, som du synes. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule.

Placér båndet langs kagens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter. Når chokoladen har sat sig helt, fjernes kageplasten forsigtigt.

8
I Øvrigt

Pynt evt. med kviste af rosmarin.