Cheesecake m. karamel og æble

10-12 personer

Jeg har her lavet en klassisk cheesecake men med et touch af efterår.

Jeg har nemlig krydret den klassiske kiksebund med cake factor for at gøre bunden dejlig krydret. Derudover gemmer denne skønne hverdagskage også på hjemmelavet æblemarmelade og salt karamel.

Ingredienser

Kiksebund

170 g smør
340 g digestivekiks
2 tsk cake factor

Marmelade

450 g æble (uden kernehus – svarer til ca. 4 hele æbler)
225 g syltesukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 tsk vaniljepulver

Ostemasse

2,5 dl husblas
100 g god hvid chokolade
60 g flormelis
200 g flødeost
2 dl dulce de leche
2 dl piskefløde

Æblechips

1 æble

I øvrigt

2 spsk dulce de leche
havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksebund

Smelt smør i en gryde. Blend kiks fint i en minihakker. Bland smør og kiks i en skål. Del portionen i tre lige store dele. Tilsæt cake factor til den ene portion. Placér en justerbar kagering fra By Ditte Julie (18 cm i diameter) på et serveringsfad og kom et stykke kageplast langs kanten. Pres en af de neutrale portioner ud i kageringen som en bund. Pres skiftevis en skefuld af den sidste neutrale portion og cake factor portionen op af kageringens kant med en ske så der skabes en marmoreret effekt. Stil bunden i køleskabet mens du forbereder marmelade.

2
Marmelade

Skær æbler i tern. Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog under låg. Når æblerne er kogt møre, blendes hele massen til en fin marmelade.

Smør et lag marmelade over kiksebunden. Stil på køl igen.

3
Ostemasse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Smelt chokolade og lad den svale på køkkenbordet. Pisk sukker, flødeost og karamel (dulce de leche) sammen – pisk kun lige akkurat til det er luftigt, så du ikke risikerer at flødeosten skiller. Varm ca. 0,5 dl fløde op i en gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Rør den afkølede chokolade sammen med husblas-fløden. Vend herefter den letpiskede flødeskum forsigtigt heri over et par omgange. Vend til sidst flødeostemassen heri.

Hæld ostemassen over kiksebunden og marmeladen. Giv kagen et par bank mod bordpladen og stil den på køl igen. Lad den stå på køl i minimum 3-4 timer.

4
Æblechips

Skær et æble i fine, fine skiver – brug gerne et mandolinjern. Placér æbleskiverne på en bageplade beklædt med en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag æbleskiver ved 100 grader varmluft i ca. 40 minutter. Vend skiverne halvvejs i bagetiden.

5
I øvrigt

Befri kagen fra kagering og kageplast. Fordel karamel (dulce de leche) på toppen af kagen og drys med salt. Pynt med æblechips.