Cheesecake med lakrids, citron og hvid chokolade

10-12 personer

En klassisk cheesecake på flødeost og hvid chokolade på en sprød bund af kiks og smør.

Denne flødeostekage er med smag af lakrids og citron for at give et tiltrængt tvist til den ellers søde hvide chokolade. Jeg har lavet denne til inspirations til påskens mange arrangementer. Denne påskecheesecake er nemlig genial da den kan forberedes i forvejen.

Kiksebunden i denne påskekage skal ikke bages.

Ingredienser

Kiksebund

85 g smør
160 g kiks
2 tsk lakridspulver

Ostemasse

2,5 blad husblas
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2,5 dl piskefløde
100 g god hvid chokolade
60 g flormelis
200 g flødeost

Citrongelé

5 blade husblas
3 citroner, saften heraf
vand

Chokoladebånd

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksebund

Smelt smør i en gryde. Blend kiks fint i en minihakker. Bland smør, kiks og lakrids i en skål. Placér en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) på et serveringsfad og kom et stykke kageplast langs kanten. Pres dejen ud i kageringen som en bund. Stil bunden i køleskabet mens du forbereder ostemassen.

2
Ostemasse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Riv citronskal i en skål. Pres citronsaft i en gryde. Tilsæt 0,5 dl fløde i gryden med citronsaft. Varm fløden op og rør den udblødte husblas ud heri. Tag gryden af varmen. Hak chokolade groft og tilsæt den varme fløde. Rør indtil chokoladen er rørt ud og lad den køle. Tilsæt flormelis og flødeost i skålen med citronskal. Pisk blandingen men pisk kun lige akkurat til det er luftigt, så du ikke risikerer at flødeosten skiller. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend herefter den letpiskede flødeskum forsigtigt i chokoladefløden over et par omgange. Vend til sidst flødeostemassen heri.

Hæld ostemassen over kiksebunden. Giv kagen et par bank mod bordpladen og stil den på køl igen. Lad den stå på køl i minimum 3-4 timer.

3
Citrongelé

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Pres saft fra citroner. Tilføj vand indtil du har 1,5 dl væske i alt. Lun væsken op og rør den udblødte husblas ud heri. Lad geléen køle inden du hælder den forsigtigt over kagen.

4
Chokoladebånd

Temperér chokolade og kakaosmør. Tilsæt lakrids og rør godt. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule.

Befri kagen fra kageringen. Placér båndet langs kagens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter. Når chokoladen har sat sig helt, fjernes kageplasten forsigtigt.

5
I øvrigt

Pynt med kugler, krymmel og chokoladeperler.

Tips

For en glutenfri cheesecake kan du bruge glutenfri kiks i bunden. Hvis du vil bage dine egne glutenfrie kiks, kan du bruge denne opskrift på mørdej.