Chokoladebånd m. bølger

2 chokoladebånd

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg går utrolig meget op i pynten på en kage. Jeg synes især, at et chokoladebånd skaber den fineste finish på en kage og pynter så utrolig fint. Med mine bølgeskæreskiver til kagerullen, kan du skabe et nyt udtryk på dit chokoladebånd – jeg er helt vild med det. Se med her hvordan jeg gør.

Ingredienser

CHOKOLADEBÅND

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBÅND

Temperér chokolade og kakaosmør. Indfarv chokoladen med indfarvet kakaosmør. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde (eller den højde du selv ønsker). Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt.

Jeg har brugt en almindelig skæreskive langs kageplastens ene kant, mens jeg har sat bølgeskiven således, at markeringen er 2-3 cm i den ene side og 7-8 cm i den anden side.  Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten forsigtigt. Lige så forsigtigt knækkes chokoladebåndet langs den bølgede kant. Kom det afknækkede chokoladebånd rundt om kagen også, hvis du har lyst.