Chokoladebar a la Twix

12-15 barer

Jeg kan ikke være den eneste, der har en svaghed for diverse chokoladebarer? En af mine favoritter er Twix, og derfor får I her opskriften på helt fantastiske chokoladebarer med en sprød kiksebund, sej saltkaramel og lys mælkechokolade.

Ingredienser

Kiksebund

100 g hvedemel
40 g sukker
1 nip salt
60 g koldt smør (i små stykker)
1 tsk. vaniljepaste
1 æggeblomme

Karamel

150 g sukker
40 g smør
1 dl piskefløde
1 tsk. salt

Chokoladeovertræk

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksebund

Kom hvedemel, sukker, salt og smør i en skål. Bland det hele godt sammen til en smuldret masse. Saml kiksedejen med vanilje og æggeblomme. Ælt til dejen netop er samlet og ensartet. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og kom den på køl i en halv times tid.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær aflange kiks ud i cirka en twix-størrelse, og bag dem 7-8 minutter til de er gyldne. Lad dem køle helt af.

2
Karamel

Kom sukkeret i en gryde og smelt det ved lav varme, uden at du røre for meget i gryden (hvis du røre i gryden her, vil der muligvis komme klumper i karamellen). Når alt sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen og smørret tilsættes. Rør det godt sammen og kom det over på blusset igen. Tilsæt nu fløden og rør det godt sammen. Hvis karamellen klumper her, så fortvivl ej – den vil blive mere jævn og glat, jo mere den varmes og røres i undervejs. Når karamellen er blevet jævn og tyk – det kan sagtens tage 5-minutters tid – tages den af varmen og hældes over i en ren skål. Husk at karamellen tykner endnu mere, når den køles af.

Lad karamellen køle helt af, kom den i en sprøjtepose og sprøjte karamel på kiksene. Kom karamelkiksene på køl, imens chokoladen smeltes.

3
Chokoladeovertræk

Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad til 30-31 grader. Vend kiksene med karamel i chokoladen og brug to gafler til at fiske dem op igen. Lad chokoladebarerne tørre på et stykke bagepapir.

Tips

  • Opbevares i en lufttæt beholder på køl.