Chokoladecupcakes m. blåbær flødeskum
18-20 cupcakes
Chokolademuffins er altid et sikkert hit – blandt alle tror jeg, både børn og voksne.
Disse muffins eller cupcakes af chokolade har jeg valgt at toppe med skum med blåbær.
Toppen er inspireret af klassisk flødebolleskum. Og til sidste har jeg pyntet med friske bær.
Ingredienser
DEJ
250 g kage hvedemel
300 g flormelis
6 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver
1 nip havsalt
150 g smør
2,5 dl sødmælk
2 æg, str. M/L
BLÅBÆR FLØDEBOLLESKUM
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
2 tsk blåbærstøv
I ØVRIGT
friske blåbær
rød skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
DEJ
Sigt alle tørre ingredienser i en skål skål. Smelt smør i en gryde. Kom det smeltede smør, mælk og æg op i en anden skål og rør det godt sammen. Pisk det herefter i de tørre ingredienser. Kom dejen op i en sprøjtepose. Kom muffinsforme/cupcakesforme af papir op i en muffinsform og fyld formene 2/3 del op med dej. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle af.
BLÅBÆR FLØDEBOLLESKUM
Smelt æggehvider og sukker over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Kom massen op i en røremaskine og pisk massen til en sej marengs/flødebolleskum – massen skal være blank og glat. Det tager ca. 10 minutter. Tilsæt blåbærstøv. Kom skummen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Afsæt en top af skum på hver muffin.
I ØVRIGT
Pynt med blåbær og rød skovsyre.