Christianshavnerkage m. rabarber

8-10 personer

Der findes et hav af udgaver af klassikeren Christianshavnerkagen.

Denne udgave består af en nøddekage med kiks, hasselnødder og mandler. På toppen af nøddebunden er toppet med rabarbercreme og bagte røde rabarber.

Ingredienser

Rabarbercreme

250 g rabarber
100 g lyst rørsukker
1 øko citron, skallen og saften heraf
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
2 dl piskefløde

Nøddekage

300 g hasselnødder
210 g mandler
3 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
80 g fuldkornskiks
40 g mariekiks
300 g æggehvider
600 g lyst rørsukker

Bagte rabarber

500 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
1 dl lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf

I øvrigt

spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarbercreme

Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kog rabarber, sukker og citronskal og -saft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og blend massen jævn. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i rabarbermassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen er kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken. Tallerkens overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl.

Når cremen er helt kold, piskes fløden til en let skum og vendes i rabarbercremen.

2
Nøddekage

Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddende skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vanilje, bagepulver og kiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en kagering beklædt med bagepapir (diameter 22 cm) og bag ved 200 grader varmluft i ca 25 min til kagen har sat sig. Lad bunden køle af inden kagen samles.

3
Bagte rabarber

Skyl og rens rabarber og skær dem i 6-8 cm små stave. Kom rabarberstavene op i et lille fad som tåler varme og tilsæt vaniljepasta, sukker og citronskal og -saft. Bag rabarberne ved 170 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle i formen.

4
I øvrigt

Befri nøddekagen fra formen og placér den på et kagefad. Fjern det øverste krakelerede dej. Fordel rabarbercremen på toppen af kagen og kom de bagte rabarberstave. Pynt med spiselige blomster.