


Citron bombe
6-8 personer
Glutenfri
Denne smukke moussebomber fra Liva gemmer på så utrolig meget smag og en masse indtryk.
Livas mousseopskrift består af en klassisk, glutenfri mazarin. Herpå kommer en sprød bund af chokolade og rice pufs. Derudover er der en herlig masse citron i forskellige former.
Til sidst har hun pyntet den let og elegant med et chokoladebånd og fine spiselige blomster.
Ingredienser
Mazarinbund
40 g revet marcipan
20 g sukker
40 g blødt smør
1 æg
15 g hvedemel
Sprødt indlæg
10 g puf ris
30 g hvid chokolade
1 knivspids salt
en smule hakket timian
Lemoncurd
1 økologisk citron (saft + skal)
1 æg
45 g sukker
15 g smør i tern.
Citronmousse
2 blade husblas
160 g hvid chokolade
90 ml citronsaft + skal fra en økologisk citron
180 ml piskefløde
1 tsk vaniljepasta
Pynt
gule skovsyre (blomsterne)
bladguld
timian
200 g hvid chokolade
en smule gul farve
Fremgangsmåde Udskriv
Mazarinbund
Pisk marcipan og sukker til en ensartet masse. Herefter tilsættes det bløde smør en smule af gangen. Pisk nu begge æggene i til massen er lys og luftig. Vend forsigtigt melet i, og bag bunden i en rund silikoneform (11,5 cm i diameteren) i 25 minutter ved 185 grader varmluft. Lad bunden køle af, og vend den ud af formen.
Sprødt indlæg
Smelt chokoladen i mikroovnen, og vend puf ris, salt og timian i. Rør til massen er ensartet. Fordel nu det hele i en rund silikoneform (11,5 cm. i diameter). Læg nu den afkølede mazarinbund oven på det sprøde lag.
Lemoncurd
Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde ved middel varme. Massen må ikke koge. Tilsæt efter et par minutter smør og citronskal, og pisk til massen begynder at tykne. Når cremen begynder at få den rigtige konsistens sigtes det gennem en sig, og smøres i et tyndt lag på mazarinbunden. Stil nu hele indlægget på frost. Indlægget skal nemlig være frossent for at fortsætte.
Hvis der er en smule tilbage, kan man med fordel nyde det på en hjemmebagt bolle!
Citronmousse
Udblød husblas i en smule kold vand. Smelt hvid chokolade i mikroovnen. Varm citron saften og vaniljepasta op til kogepunktet, og smelt husblas deri. Vend citron og hvid chokolade sammen i en skål. Pisk nu en let flødeskum, og vend den sammen med citron massen. Hæld din mousse op en rund silikoneform (16 cm i diameter) og tryk forsigtigt dit indlæg ned i. Læg din kage på frost til dagen efter.
Pynt
Klip et stykke skråt kageplast, så det kan nå hele vejen rundt om din kage. Temperér din chokolade i mikroovnen, og tilsæt din farve. Smør et tyndt lag tempereret chokolade ud på dit kageplast, løft det fra bordet, og lad det sætte sig en smule. Nu skal du sætter det på din kage, og lad det sætte sig helt. Pil herefter plasten af. Det er nu tid til at du skal pynte med blomster og guld.