Citronmåne
6-8 personer
Citronmåne… jeg tror virkelig, der er mange, der har en holdning til klassikeren som vi alle kender fra supermarkedets hylder med fabrikerede kageklassikere – mazarinkagen, honningsnitter, drømmekagen osv.
Denne opskrift på klassikeren med den saftige krumme, smag af citron og gul glasur er hel klassisk. Men en hjemmelavet citronmåne er altså lige en lille my lækrere end den færdigkøbte.
Ingredienser
CITRONMÅNE
1 tsk vaniljepulver
150 g lyst rørsukker
150 g smør, blødt
100 g ren rå marcipan
5 æg, str. M/L
120 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
2 økologisk citroner, skallen heraf
Glasur
200 g flormelis
0,5 citron, saften heraf
gul pastafarve
I øvrigt
spiselige blomster
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
DEJ
Ælt vanilje, sukker, smør og marcipan godt sammen. Pisk et æg ad gangen i marcipanmassen og giv hvert æg pisketid. Sigt mel og bagepulver i massen, og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt fintrevet citronskal og vend det sammen. Spray en bageform med mønster. Hæld dejen i formen og bag citronkagen i ca. 20 minutter ved 190 grader varmluft. Tag kagen ud af ovnen og vend kagen ud af formen, og lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur
Rør flormelis og citronsaft sammen til du har en god glasur. Tilsæt pastafarve. Hæld glasur udover kagen og lad gerne lidt af glasuren løbe.
I øvrigt
Dekorér af med blomster og guldstøv.
Tips
- Har du ikke en lignende form, kan du i stedet bage den i en silikoneform, bradepande eller en justerbar kagering.