Cookies m. 3 forskelligt fyld
24 cookies
Nybagte, lækre cookies med diverse fyld er bare lækkert – især på en halvkold efterårs dag.
Denne opskrift på super nemme og børnevenlige cookies er en hyggelig fælles aktivitet at lave sammen i efterårsferie.
Du kan komme lige det fyld i, som du elsker.
Ingredienser
Grunddej
250 g smør, blødt
250 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
2 æg, str. M/L
360 g kage hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
Fyld 1
ruby chokolade
mini skumfiduser
frysetørrede jordbær
Fyld 2
smarties, store og små
Fyld 3
blandede nødder
gold-, mælke- og mørk chokolade
Fremgangsmåde Udskriv
Grunddej
Kom smør, sukker og vanilje op i en skål. Ælt det sammen med hænderne eller med en røremaskine. Tilsæt æg og sigt derefter mel, bagepulver og salt i dejen og ælt det godt sammen.
Del dejen i 3 portioner og ælt de forskellige slags fyld i hver dej.
Der skal 175 g fyld i hver portion. Du bestemmer selv fordelingen af fyldet.
Fyld 1
Kom chokolade, skumfiduser og jordbær op i cookiedejen og ælt sammen med hænderne. Del dejen i 8 stykker og tril dem runde. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fugt hænderne en smule og pres hver cookie let flad. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
Fyld 2
Kom smarties i dejen og ælt det sammen med hænderne. Del dejen i 8 stykker og tril dem runde. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fugt hænderne en smule og pres hver cookie let flad. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
Fyld 3
Hak nødder og chokolade groft og ælt det sammen med hænderne. Del dejen i 8 stykker og tril dem runde. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fugt hænderne en smule og pres hver cookie let flad. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
Tips
De færdigbagte cookies skal opbevares tørt.