Cremesnegle m. chokolade

18 snegle

Cremesnegle er jo i virkeligheden kanelsnegle med en midte af creme – så lidt en blanding af mange af bagerens klassikere, kanelsnegle, spandauere med creme og måske endda også en linse.

Så med alle klassikerne i én, ja så slipper du helt for at vælge.

Opskriften på disse snegle med creme er helt klassisk med mørk chokolade og hasselnøddeflager på toppen. Mums!

Ingredienser

Kanelsnegle

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk salt
500-600 g kage hvedemel

Creme

15 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 spsk maizena
2,5 dl sødmælk

Remonce

100 g smør, blødt
100 g brun farin
1 tsk kanel

I øvrigt

1 æg til pensling
100 g mørk chokolade, 60-70 %
2 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kanelsnegle

Smelt smør i en gryde og tag af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør- og mælkeblandingen er lillefingervarm kommes det i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og kanel og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt. Tilsæt lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter. Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

2
Creme

Rør sukker, æg, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og varm op, imens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

3
Remonce

Rør alle ingredienser sammen.

4
I øvrigt

Dejen tages ud af skålen og rulles ud (40 x 60 cm) på et let mel drysset bord. Remonce smøres ud på dejen. Tril dejen stramt sammen på den lange led. Skær 18 lige store snegle. Placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pres midten af sneglen ned med den tommelfinger. Klip et lille hul i sprøjteposen med creme og sprøjt lige meget creme ned i midten af hver snegl (ca. 1 tsk creme til hver). Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.

Lad dem køle af. Smelt chokoladen og hæld den smeltede chokolade på sprøjtepose eller i et kornet. Sprøjt i cirkulære bevægelser chokoladen ud over sneglene, og pynt af med hasselnøddeflager.

Tips

Prøv at bage sneglene i en stor silikoneform istedet. Det gør at remoncen ikke flyder ud, men forbliver og giver en masse dejlig smag. Samtidig for du i stedet en snegle-kage.

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små  kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.