Crumble ala rødgrød med fløde

4 skåle

En super let og nem sommerdessert til de uanmeldte sommergæster i haven.

Jeg har blandet en masse lækre bær og frugter der er bagt i en skål og en lækker vaniljeis på toppen – nemmere bliver det ikke.

Ingredienser

Vaniljeis

1 tsk vaniljepasta
0,5 dl lyst rørsukker
3 past. æggeblommer
2 dl piskefløde

Bærgrød

500 g røde bær og frugter (jeg brugte jordbær, æbler og rabarber)
1,5 tsk vaniljepaste
100 g flormelis
0,5 spsk kartoffelmel

Crumble

60 g mandler
60 g finvalsede havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør, blødt
frisk citronmelis
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljeis

Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld massen i en lufttætbeholder. Stil isen på frys i minimum 3 timer.

2
Bærgrød

Rens bær og frugter og skær i mindre stykker. Kom frugter, vanilje, sukker og mel i en skål og rør godt. Lad stå at trække i minimum 20 minutter.

3
Crumble

Hak mandler fint. Ælt nødder, havregryn, mel, sukker og smør godt sammen – gerne med hænderne.

Fordel frugterne i 4 skåle, der tåler ovn, fx disse fra By Ditte Julie. Smuldr crumble ud over frugterne med hænderne. Bag skålene ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle.

Servér med vaniljeis, citronmelis og guld.