Dessertpizza

2 pizzaer

Sommeraftener foran grillen eller bålet er bare noget af det bedste.

Disse dessert pizzaer er den perfekte afslutning på en dejlig sommerdag. Pizzadejen kan laves i forvejen og det samme kan pizzabundene. Rundt om bordet eller bålet kan toppingen og den sidste sommerfinish laves i fællesskab med børn og sommergæster.

Top pizzaerne med for eksempel chokolade, nutella, nødder, frisk frugt eller skumfiduser.

Ingredienser

Pizzabund

25 g gær eller tørgær
2,5 dl lunkent vand
3 spsk olivenolie
250 g hvedemel
250 g durummel eller tipo 00
1 tsk salt

Topping

150 g mørk chokolade
150 g mælkechokolade
store skumfiduser
ca. 1 håndfuld mørk chokolade
ca. 1 håndfuld hasselnødder
1 banan
friske jordbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pizzabund

Opløs gær i vand og kom herefter olie i gærblandingen. Start med at blande 100 g hvedemel i gærblaningen og rør det sammen på en røremaskine med en dejkrog eller med en grydeske. Kom det resterende mel op i en skål og kom det gradvist op i røremaskinen. Lad dejen ælte i 5 minutter ved middel hastighed. Tilsæt salt og ælt dejen i yderligere 10 minutter ved middel hastighed.

Kom en smule olie på hænderne og spænd dejen op inden du sætter den til hævning. Kom et stykke husholdningsfilm henover skålen samt et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

Kom en smule olie på dine hænder og på køkkenbordet. Del dejen i 2 og rul dem ud. Bag pizzaerne ved 225 grader grill i 8-10 minutter.

2
Topping

Smelt (300 g) chokolade i en skål i mikrobølgeovnen. Fordel chokoladen på begge pizzaer.

Top pizzaerne med skumfiduser, grofthakkede hasselnødder og chokoladeknapper. For at give forskellige strukturer til pizzaen, kan du halvere et par af skumfiduserne.

Bag dem herefter igen i ca. 7 minutter på gril. Du kan også grille dine pizzaer på en pizzasten på en grill. Kom friske bananer og jordbær på din pizza og nyd den.

Tips

  • Du kan toppe dine pizzaer med lige præcis det, du har lyst til. Frisk frugt, forskellig chokolader eller, hvad du ønsker.