Donuts m. slik og krymmel

12-15 donuts

Efterårsfere er for mange lig med ekstra tid – ekstra tid du kan bruge i køkkenet til bagning med børnene.

Ungerne elsker at være med i køkkenet og især når der skal pyntes.

Disse donuts er herlige for børnebagningen med slik, krymmel og masser af chokolade.

Ingredienser

Dej

3 dl sødmælk
30 g gær
75 g lyst rørsukker
75 g smør
525 g hvedemel
1 nip salt
2 tsk vaniljesukker
1 nip revet muskatnød
3 æggeblommer
1 liter smagsneutral olie til stegning (rapsolie eller solsikkeolie)

Chokoladeovertræk

150 g hakket mørk chokolade
120 ml fløde
2 spsk lys eller mørk sirup
2-3 spsk flormelis

Pynt

krymmel
slik

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Varm mælk en smule og kom halvdelen op i en skål sammen med gær. Lad blandingen stå og arbejde en smule. Kom resten af mælken retur over varmen og tilsæt sukker og smør. Sigt mel og krydderier i en skål. Kom æggeblommer i melblandingen og rør rundt. Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen i ca. 10 minutter.

Kom dejen ud på et bord med lidt mel. Ælt dejen ind mod midten nogle gange. Stil den til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke et lunt sted.

Hæld dejen ud på bordet med lidt mel. Udrul den i ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Udstik donuts med to udstikkere og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Varm olie til ca. 170 grader.

Steg donuts i ca. 3-4 minutter på den ene side, vend dem og steg dem ligeledes 3-4 minutter på den anden side. Det er vigtigt, at du ikke kommer for mange donuts i ad gangen, da de ikke må røre hinanden.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

2
Chokoladeovertræk

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovnen. Varm fløde til lige under kogepunktet og rør sammen med den smeltede chokolade. Tilsæt sirup og flormelis. Den skal være lidt tyk, så chokoladen hænger ved, når du dypper dine donuts heri.

3
Pynt

Dyp donuts halvt i chokoladen og pynt med slik og krymmel. Du kan bruge lige præcis det pynt, som du ønsker og bedst kan lide.