Donuts som græskar
10-12 donuts
Donuts har for alvor ramt de danske hjerter med adskillige forskellige varianter, donutsshops osv.
De amerikanske friturestegte herligheder er et perfekt familieprojekt, da ungerne synes det er hyggeligt at kunne pynte deres donuts, men at det samtidig kræver en voksen til at stege dem i den varme olie.
Disse donuts er med smag af efterår fra cake factor og appelsin.
Ingredienser
GÆRDEJ
2 dl sødmælk
30 g gær
40 g lyst rørsukker
40 g mørk muscovado sukker
75 g smør
525 g ca. bage hvedemel
1 nip salt
1 nip friskrevet muskatnød
2 tsk cake factor
2 økologiske appelsiner, skallen heraf
1 dl appelsinsaft, saft fra 1 appelsin
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning
Chokoladeganache
220 g god hvid chokolade
1 dl fløde
2 spsk sirup
lidt flormelis
orange pulver- eller pastafarve
I ØVRIGT
50 g god hvid chokolade
grøn pulverfarve
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
GÆRDEJ
Varm mælk en smule og kom halvdelen op i en skål sammen med gær. Lad blandingen stå og arbejde en smule. Kom resten af mælken retur over varmen og tilsæt sukker og smør. Sigt mel og krydderier i en skål. Tilsæt appelsinskal til melblandingen. Kom æggeblommer og appelsinsaft i melblandingen og rør rundt. Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen i ca. 10 minutter.
Kom dejen ud på et bord med lidt mel. Ælt dejen ind mod midten nogle gange. Stil den til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke et lunt sted.
Hæld dejen ud på bordet med lidt mel. Udrul den i ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Udstik donuts med to udstikkere (den største er ca. 8 cm i diameter) og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Varm olie til ca. 170 grader.
Steg donuts i ca. 3-4 minutter på den ene side, vend dem og steg dem ligeledes 3-4 minutter på den anden side. Det er vigtigt, at du ikke kommer for mange donuts i ad gangen, da de ikke må røre hinanden.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Chokoladeganache
Hak chokolade og kom i en høj kande. Varm fløde op og hæld over chokoladen. Tilsæt sirup og rør rundt. Tilsæt flormelis efter smag. Tilsæt orange farve i og rør.
I ØVRIGT
Blend chokolade, grøn pulverfarve og guldstøv sammen. Drys herefter chokoladen på dine donuts.
Dyp donuts halvt i chokoladeganachen og drys med grøn chokolade.