Dragerede mandler
1 portion
Der findes mange måder at dragere eller overtrække noget med sukker på. Jeg har udviklet en nem opskrift på mandler med en sprød sukkerskal, der er overtrukket med enten hindbær, kokos eller kakao. Mandlerne smager helt fantastisk, og de vil helt klart gøre sig perfekt til påskens mange hyggelige stunder. Hvad med at fylde dem i et chokoladepåskeæg og forære dem til nogen, du holder af?
Ingredienser
Mandler
50 mandler
10 g sukker
½ spsk frysetørrede hindbær
3 spsk kokosmel
3 spsk kakaopulver (evt. lidt gulvstøv)
50 g flormelis
10 g æggehvide
Fremgangsmåde Udskriv
Mandler
Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Lad dem køle af på et stykke bagepapir. Forbered nu de tre forskellige slags smag til mandlerne. Blend sukker og frysetørrede hindbær til fint støv, og kom det i en skål for sig. Kom kokosmel i en anden skål og kakao med lidt guldstøv i en tredje. Hvis du foretrækker én slags smag på dine dragerede mandler, så gør du blot én af de tre klar.
Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål til en glasur. Kom nu en eller flere mandler ned i glasuren, så de er helt dækket til. Tag en mandel op ad gangen med en gaffel, dryp den godt af og vend den så i hindbærsukker, kokosmel eller kakaopulver. Kom de dragerede mandler over på et stykke bagepapir og lad dem tørre, til glasuren er helt størknet.
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.