Efterårs islagkage m. kanel og græskar
6-8 personer
En islagkage med smag af kanel og græskar er perfekt til efteråret.
Jeg har lavet denne is helt uden ismaskine og det er simpelthent så nemt!
I bunden er en bagt græskarkage med hokkaidogræskar og appelsin. Bunden er støbt i en sød kanelis med vanilje.
Ingredienser
Græskarkage
½ hokkaidogræskar (250 g færdig græskarpuré)
130 g mørkt muscovado sukker
75 g smør, blødt
2 æg
1 dl sødmælk
½ appelsin, skallen og saften heraf
175 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor
½ tsk salt
2 gulerødder
100 g valnødder
Kanelis
0,5 tsk vaniljepasta
0,5 dl lyst rørsukker
3 past. æggeblommer
1 tsk stødt kanel
2 dl piskefløde
I øvrigt
50 g gold chokolade
spiselig blomster
guld chokoladekugler
Fremgangsmåde Udskriv
Græskarkage
Flæk græskar og fjern kerner og tråde. Bag græskarret i ovnen i 1 time ved 200 grader varmluft. Blend herefter græskarret til en cremet puré. Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt græskarpuréen og pisk det godt sammen. Pisk æg i massen et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vend forsigtigt appelsinskal og -saft og mælk i massen. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og vend det hele forsigtig sammen. Riv gulerødder og hak nødder og vend dem i dejen.
Smør dejen ud i firkantet tærteform fra By Ditte Julie. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle af.
Stil herefter bunden på frys.
Kanelis
Pisk vanilje, sukker, æggeblommer og kanel til en luftig og lys æggesnaps (det tager ca. 7-10 minutter). Pisk fløde til en let skum og vend den forsigtigt i æggeblandingen ad 2 omgange.
Fyld al kanel isen i en stor By Ditte Julie silikoneform (der er is til ca. halvdelen af formen). Vend bunden heri og pres den let ned i isen. Stil herefter islagkagen på frys natten over.
I øvrigt
Temperér chokolade. Krøl et stykke bagepapir sammen. Glat det let ud igen og smør chokoladen ud herpå. Når chokoladen har sat sig, knækkes den i brud.
Befri isen fra formen og placer den på et fad. Pynt med chokoladebrud, spiselig blomster og guld kugler.