Eksotiske kokosbarer

10-12 barer

Her får du opskriften på en eksotisk og uimodståelig kokosbar, der minder om Bounty – men med et syrligt twist! Jeg lover dig for, at når du tager en bid, så bliver du ført direkte til De Caribiske Øer.

Ingredienser

Passionsfrugtganache

100 g hvid chokolade
½ dl passionsfrugtssaft (gerne med kerner)
½ dl piskefløde

Kokosfyld

80 g kondenseret mælk
100 g kokosmel
½ lime 

Chokoladeskaller

250 g hvid chokolade
orange kakaosmør til pynt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Passionsfrugtganache

Hak chokoladen og smelt det forsigtigt i mikroovnen eller over et vandbad. Kom passionsfrugtsaft og piskefløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld fløde/passionsblandingen over chokoladen og rør det godt sammen til en ensartet ganache. Kom massen i en sprøjtepose og lad den køle af, imens resten laves.

2
Kokosfyld

Bland kondenseret mælk, kokosmel og skallen fra en halv lime i en skål. Sæt massen til side og lav chokoladeskallerne.

3
Chokoladeskaller

Smelt forsigtigt kakaosmør og mal tilfældige strøg med en pensel i en chokoladebarform. Lad det størkne.

Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad til 28-30 grader. Hæld den smeltede chokolade i chokoladebarformen. Bank formen i bordet et par gange, så luftboblerne forsvinder. Vend formen på hovedet, og bank overskydende chokolade ud med en grydeske eller skaftet på en paletkniv. Skrab overskydende chokolade af med en paletkniv eller lignende. Lad chokoladen størkne.

Kom først lidt kokosfyld i formene – husk kun at fyld halvdelen op. Kom dernæst passionsganache oven på. Pas på ikke at komme for meget fyld i, så chokoladebarerne bliver svære at lukke.

Fordel til sidst den resterende chokolade oven i skallerne, så fyldet lukkes inde, og skrab forsigtigt overskydende chokolade væk. Lad chokoladen hærde helt op, og bank kokosbarene ud af formen.