Fastelavnsvandbakkelser m. hindbær og fløde

20 fastelavnsboller

Fastelavn er en sjov årstid, som jeg virkelig føler har udviklet sig meget de seneste år.

Jagten på den smukkeste og bedste fastelavnsbolle i byen er eksploderet helt de sidste år.

Jeg selv holder dog fortsat selv mest af de hjemmelavede af slagsen. Denne opskrift er på helt klassiske fastelavnsboller i vandbakkelse og med hindbær.

Ingredienser

KRAKKELERET DEJ

100 g hvedemel
100 g lyst rørsukker
1 tsk hindbærstøv
85 g smør, blødt

VANDBAKKELSER

150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g hvedemel
3-4 æg, str. M/L (oftes kun 3,5 æg)

HINDBÆRFLØDESKUM

5 dl piskefløde
2 tsk hindbærstøv

I ØVRIGT

20 tsk god hindbærmarmelade
20 friske hindbær
hindbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
KRAKKELERET DEJ

Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir i 2 mm tykkelse. Læg dejen på køl mens du laver vandbakkelserne.

2
VANDBAKKELSER

Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det i på én gang. Rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, men slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen). Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt. Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive stående.

Når dejen er klar hældes den på en sprøjtepose. Afsæt 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med en bagemåtte eller bagepapir. Tag din krakkelerede dej fra køl, og udstik 20 bunde med en By Ditte Julie udstikker (5 cm i diameter). Placér en bund på hver vandbakkelse. Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.  Åbn IKKE ovnen før de først 35 minutter er gået – ellers falder de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

3
HINDBÆRFLØDESKUM

Kom fløde og hindbærstøv op i en skål og pisk det til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen på sprøjtepose med en lille stjernetylle.

4
I ØVRIGT

Flæk vandbakkelserne på midten. Kom 1 tsk hindbærmarmelade i hver bund. Afsæt en flot krans af hindbærflødeskum langs kanten og placer et friskt hindbær i midten. Sæt toppen af vandbakkelsen på igen og drys  med hindbærstøv.