Fastelavnsvandbakkelser m. pistaciecreme

20 fastelavnsboller

Disse klassiske fastelavnsboller syner måske ikke er meget, men jeg lover dig for masser af smag og lækkerhed alligevel.

Bliv en stjerne til den klassiske vandbakkelsesdej, toppet med et lag af krakeleret dej for en sprød top.

I midten af de krakelerede vandbakkelser er der en herlig pistaciecreme.

Ingredienser

KRAKKELERET PISTACIEDEJ

25 g grønne usaltede pistacienødder
75 g kage hvedemel
100 g lyst rørsukker
85 g smør, blødt

VANDBAKKELSER

150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g kage hvedemel
3-4 æg, str. M/L (oftes kun 3,5 æg)

PISTACIECREME

1 tsk vaniljepulver
3 spsk lyst rørsukker
30 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
3 dl piskefløde
25 g grønne usaltede pistacienødder
0,5 økologisk citron, skallen heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
KRAKKELERET PISTACIEDEJ

Blend pistacienødder til fint pistaciemel. Ælt pistaciemel, hvedemel, sukker og smør sammen med hænderne. Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir i 2 mm tykkelse. Læg dejen på køl mens du laver vandbakkelserne.

2
VANDBAKKELSER

Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det i på én gang og rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, men slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen). Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne, dejen skiller, hver gang du tilsætter et æg så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 0,5 æg yderligere og pisk godt. Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive stående.

Når dejen er klar hældes den på sprøjtepose. Der afsætte 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med en bagemåtte eller bagepapir. Tag din krakkelerede dej fra køl og udstik 20 bunde med en By Ditte Julie udstikker (5 cm i diameter). Placér dem på hver vandbakkelse. Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.  Åbn IKKE ovnen, før de første 35 min er gået – ellers falder de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

3
PISTACIECREME

Rør majsstivelse ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen. Hæld cremen op i en pose og kom cremen i køleskab til den er helt kold.

Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig. Pisk fløden til en fast flødeskum og vend det sammen med cremen. Blend pistacienødderne fint og vend dem i cremen sammen med fintrevet citronskal. Kom cremen på sprøjtepose med en fyldetylle.

Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse og fyld vandbakkelserne med pistaciecreme. Pynt med grønne skovsyre og hakkede pistacienødder.